Kukkian seutu

Kukkian seutu sijaitsee Kaakkois-Pirkanmaalla, Pälkäneen kunnassa, Luopioisten alueella. Kukkian seutu käsittää Kukkiajärven ympäristössä olevat kylät. Vierestä löytyy eteläisen Suomen suurin erämaa-alue Laippa sekä Sappeen matkailukeskus.

Rauhallinen ja ainutlaatuinen, valtakunnallisesti arvokas vesiluontokohde, Natura-järvi, tarjoaa elämyksiä niin kesällä kuin talvella. Järven erikoisuus on vesikasvi ormio. Tätä ei kasva missään muussa Suomen järvessä.

Kesäaikaan on mahdollista meloa Kukkialla eripituisia etappeja, pitää taukoja valikoiduissa paikoissa ja uida monissa kylärannoissa hyvillä uimapaikoilla. Kylistä löytyy yösijaa sekä syötävää. Kulttuuritarjonta, nähtävyydet ja harrastusmahdollisuudet ovat myös runsaat. Talvella järven jäällä on kymmeniä kilometrejä ajettuja latuja.

Kukkiajärven ympärillä on Luopioisten kirkonkylä, Rautajärvi, Kyynärö, Padankoski, Kuohijoki, Puutikkala sekä Haltia ja välittömässä läheisyydessä Vihavuosi. Vähän matkan päässä sijaitsee vielä Aitoo ja Vuolijoki. Aktiivisista kylistä löytyy monipuolista tapahtumatarjontaa. Tarkempaa tietoa löytyy www.kukkialle.fi

Tapahtumat

Valitettavasti tapahtumia ei löydy.