Pirtteckosken kylät

Kun lähdet Rovaniemeltä Pirttikoskelle päin, ajelet ja ihastelet kauneimpia jokivarsimaisemia ja jyrkkäpiirteistä luontoa noin 80 kilometrin verran. Matka kulkee Suomen pisimmän joen, Kemijoen vartta.

Aikoinaan Pirttikoski kohisi vapaana Kemijoessa 1950 -luvun lopulle asti. Kun Pirttikosken tunnelivoimalaitos rakennettiin viisi- ja kuusikymmentälukujen suursavotassa, hiljeni kosken kohina ja syntyi Pirttikosken kylä. Museovirasto on nimennyt voimalaitoksen alueen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.

Kylän elämään vilskettä kesäaikana tuovat lomailijat ja mökkiläiset. Heitä houkuttelevat paikalle jylhät vaarat ja runsaat vesistöt, jotka tarjoavat matkailijalle loistavat mahdollisuudet omatoimiseen luonnossa liikkumiseen. Talvisin moottorikelkkareitit lähtevät melkein ovelta, mutta rauhallisempaa nautiskelua kaipaavat lumimatkailijat suunnistavat verkkaisille hiihtoretkille jokivarren kylien luontoladuille. Kylästämme löytyvät monipuoliset palvelut ja mahdollisuudet majoittumiseen.

 

Tapahtumat

Valitettavasti tapahtumia ei löydy.