Sukeva

Sukeva on n. 1000 asukkaan kylä vilkkaasti liikennöidyn Valtatie 5:n ja rautatien varressa Pohjois-Savossa. Hyvät liikenne- ja tietoliikenneyhteydet avaavat yhteydet kaikkialle.

Sukeva on Sonkajärven kunnan toinen kirkonkylä. Taajamien välimatka on n. 25 km. Lähimmät kaupungit ovat Iisalmi ja Kajaani (lentokenttä). Ajomatka molempiin kaupunkeihin on n. ½ tuntia, Vuokattiin on n. tunnin matka.

Sukevan alueella on tarjolla mielenkiintoisia majoitusvaihtoehtoja ja erinomaisia luonto- ja kalastuskohteita.Lähialueella on myös kansainvälinen pullomuseo, kotiseututalo, Nukkepirtti, upea Sonkajärven kivikirkko sekä mm. Herralan kylpylä ja vanha Ruukkimiljöö Jyrkällä 20 km Sukevan keskustasta. Kylän keskustassa on tarjolla kaikki peruspalvelut kaupasta apteekkiin ja Sukevan yhteispalvelussa toimivat kunnan aluetoimisto, asiamiesposti, kirjasto ja Kelan asiointipalvelut.

Sukevan suurimmat tapahtumat ovat Original Sukeva – tapahtuma ja Sukevan kylämarkkinat sekä Lohirannan Rompepäivät ja Suviajot. Pienempiä tapahtumia järjestetään jokaisena vuoden aikana.  Järjestötoiminta Sukevalla on hyvin aktiivista ja se huolehtii osaltaan kylän vireydestä. Sonkajärven kunnan tunnetuin tapahtuma on heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävät Eukonkannon MM-kisat.

Sukeva tunnetaan myös Sukevan vankilasta. Vankila työllistää n. 200 henkilöä.

www.sukeva.fi

Tapahtumat

Valitettavasti tapahtumia ei löydy.