Syvänniemi

Syvänniemen kylä – aktiivista toimintaa ja kylämatkailua www.syvanniemi.fi

Syvänniemen virkeä kylä sijaitsee kauniin Kuttajärven rannalla Sinisen Tien varrella. Kuopion torille on vain puolen tunnin ajomatka. Syvänniemelle ja Kuttajärvelle pääsee myös venereittiä Päijänteeltä.

Aktiivinen kylämme palkittiin valtakunnalliseksi vuoden kyläksi vuonna 2004. Syvänniemi on ollut mukana kylämatkailuhankkeessa sen alusta alkaen. Kylän mielenkiintoista historiaa, Sourun Ruukkia, Saastamoisen Rullatehdasta, luterilaista kirkkoa ja ortodoksista tsasounaa esittelemme ryhmille opastettuina kyläkierroksina. Kierroksilla tutustutaan myös Syvänniemen mennyttä aikaa kuvaaviin pienoismalleihin upeassa Jugend-tyylisessä ”kivilinnassa”, Hermannitalossa. Historialliset rautaruukin ja rullatehtaan alueet voi kiertää omatoimisesti autolla tai pyörällä. Menneeseen aikaan voi siirtyä myös kävellen Tarinapolkua Eevantalon pihapiirissä.

Tarjolla on runsaasti tekemistä lomalaiselle. Kylästämme löytyvät loistavat mahdollisuudet liikuntaa harrastaville uudella valaistulla liikuntareitillä. Meillä voi pelata tennistä, beachvolleyta ja jalkapalloa, maastopyöräillä, retkeillä ja geokätköillä. Talvella huolletaan mainiot ladut liikuntareitille ja kevättalven jäälle. Kyläämme sivuavat hyvät moottorikelkkareitit.

Kuttajärvi luo paljon mahdollisuuksia. Järvellä voi kalastaa, uida, meloa, pilkkiä ja osallistua nuotanvetoon. Uutuutena järjestämme järvilauttaretkiä jylhiin Kuttajärven saarimaisemiin sekä maastopyörä-, patikointiretkiä ja muita ohjelmapalveluita. Eevantalolla on myös pyöriä vuokrattavissa. Kulttuurista nauttiville suosittelemme suosittua Hermanni-teatteria ja sen aktiivista lastenteatteriamme. Matkailijoita palvelevat kotoinen maaseutuhotelli ruoka- ja kokouspalveluineen, viihtyisät mökkija maatilamajoitukset sekä palveleva kyläkauppa. Kylässämme järjestetään paljon tapahtumia sekä matkailijoille että kyläläisille.

Tervetuloa kylään!

Tapahtumat

Valitettavasti tapahtumia ei löydy.