Ypäjä

Ypäjällä on omaperäistä kauneutta. Lounaishämäläisen kunnan halki virtaa Loimijoki kohti länttä. Joen rantamilta levittäytyvät laajat peltoaukeat, joita metsäiset selänteet halkovat. "Suomen Hevospitäjän" laitumet kasveineen ja eläimineen kuuluvat valtakunnallisesti merkittäviin perinnemaisemiin. Nelijalkaisten lisäksi hevospitäjästä löytyy myös laaja kirjo matkailupalveluja.

Puolustuslaitoksen hevosvarikko ja ratsukoulu määrättiin sijoitettavaksi Ypäjälle, valtion omistaman Kartanonkylän kartanon maille vuonna 1931 annetun lain nojalla. Vaikka hevosvarikko ja ratsukoulu vuonna 1955 muuttivat Niinisaloon, oli luotu pohja nimitykselle "Suomen hevospitäjä", joka virallistettiin vuonna 1982.

Lounais-Hämeen vetovoimaisimmiksi kohteiksi mainitaan Ypäjän Hevosopisto sekä Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistot Tammelassa. Hevosopiston monet kilpailut ja muut tapahtumat tuovat jatkuvasti kansainvälistä väriä Ypäjälle. Toimivan kokonaisuuden kannalta tärkeisiin majoituspalveluihin onkin satsattu kuluneena vuonna: niin Ypäjänkylässä kuin kunnan keskustaajamankin alueella on nyt tarjolla yhteensä noin 40 uutta petipaikkaa.

www.ypaja.fi

 

Tapahtumat

Valitettavasti tapahtumia ei löydy.

Kylämatkailutuotteet