Historiallinen Suomi

Suomi on maana melko nuori, joten se ei tarjoa historiallisesti ehkä samanlaisia kohteita kuin jotkin muut maat, joissa on mahdollista vierailla tuhansia vuosia sitten rakennetuissa kohteissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Suomesta löytyisi useita kiinnostavia historiallisia kohteita.

Historiasta innostuvat löytävät omaan makuunsa sopivia kohteita useista erilaisista kohdelistauksista, joita löytää helpolla haulla netin hakukoneista. Tarjolla on niin sota-ajan monumentteja, kuin myös esimerkiksi vanhoja luolamaalauksia. Suomi on lisäksi täynnä erilaisia vanhoja kaupunkeja, joiden mukulakivikaduilla voi todella tuntea olevansa osa elävää historiaa.

Sotien jäljet Suomessa

Yksi osa Suomen historiaa on sotahistoria, joka kauheudestaan huolimatta on asia joka jokaisen on hyvä muistaa. Löydät Suomesta useita erilaisia sodan muistomerkkejä sekä sodille omistettuja museoita, joissa voit tutustua sotahistoriaan ja jopa nähdä omin silmin sotien aiheuttaman hävityksen. Erikoisempia sotahistoriallisia kohteita ovat esimerkiksi SK10 Mannerheim linjan bunkkeri Summa, joka löytyy Summan kylästä, sekä erilaiset linnakkeet, kuten Vallisaaren linnake.

Luolamaalauksia metsästämässä

Suomen jylhät kalliot ovat vuosien varrella paljastaneet useita erilaisia muinaisaikoihin sijoittuvia luolamaalauksia, ja onneksi monia näistä on mahdollista päästä katsomaan. Uusia maalauksia löydetään tasaisin väliajoin ja ne paljastavat lisää siitä, kuinka esi-isämme elivät Suomen rankoissa olosuhteissa.

Suomalaisissa luolamaalauksissa esiintyvät erilaiset ihmishahamot, kuten shamaanit, erilaiset eläimet, sarvet ja veneet. Erityisesti veneiden esiintyminen maalauksissa kertoo siitä, että vesistöt ja kalastus ovat olleet suuressa osassa Suomen muinaishistoriaa.

Keskiajan tunnelmaa

Suomesta löytyy useita kohteita, joissa pääsee kokemaan keskiaikaista tunnelmaa, kuten erilaisisa linnoituksia, linnoja ja kirkkoja. Moni suomalainen kaupunki on onnistunut säilyttämään kokonaisia kaupungin osia keskiajalta lähtien, näihin lukeutuu esimerkiksi Turun, Porvoon ja Haminan vanhat kaupungit. Monesti kaupunkien vanhoista osista löytyy mielenkiintoisia paikkoja joissa vierailla. Niissä vanhoja perinteitä on kunnioitettu ja vierailulla voi seurata esimerkiksi käsityöläisten toimintaa, tai syödä ravintolassa aitoon keskiaikaiseen tapaan.

Tunnelmalliset vanhat kaupungit on ehdottomasti jokaisen matkailijan nähtävä ja koettava. Nämä tarjoavat myös usein oivia mahdollisuuksia ostosten tekoon, ja varmasti parhaat tuliaiset löytyvätkin juuri vanhan kaupungin pienistä kojuista.