Liikkuminen Suomessa

Suomi on pitkä maa, eikä liikkuminen paikasta toiseen aina tapahdu nopeasti, riippuen tietysti matkustustavan valinnasta. Vaihtoehtoja Suomen sisäiseen matkustamiseen on kuitenkin tarjolla laidasta laitaan, joista voi valita aikatauluun sekä budjettiin sopiva vaihtoehto.

Auto, juna vai lentokone

Suomessa on kuitenkin helppo matkustaa, ja esimerkiksi omalla autolla liikkuminen on todella helppoa rauhallisen liikenteen ja opasteiden avulla. Tietysti myös nykyaikainen GPS on apuna jokaisen autolijan matkassa. Autoja vuokrataan ympäri Suomen, ja autonvuokraus on helppoa. Auton vuokraaminen on sopiva liikkumistapa erityisesti perheille ja isomille porukoille, jolloin kulut voivat tulla pienemmiksi, ja liikkuminen paikasta toiseen on helpompaa.

Junia ja busseja liikkuu ympäri Suomen, ja ne ovat niin ympäristölle kuin kukkarollekin ystävällisempiä vaihtoehtoja. Jos matkustamiseen on aikaa ja haluaa nauttia maisemista ja vaikkapa kanssamatkustajien kanssa rupattelusta, on joko junamatka tai bussilla liikkuminen hyvä vaihtoehto.

Lentäminen Suomen sisällä on harvinaisempaa, sillä maastamme ei löydy joka kaupungista lentokenttää. Mutta muuten lentäminen on kuitenkin hyvä tapa liikkua, jos aikataulu on tiukka ja etäisyys pitkä. Esimerkiksi Lappiin lennetään Helsingistä jonkin verran, sillä muilla tavoin matkustaminen vie ainakin puoli päivää, kun taas lentäen matka taittuu noin tunnissa.

Lentäminen on melko edullista Suomen sisällä, ja saattaa joissakin tapauksissa jopa tulla edullisemmaksi, kuin vaikkapa autolla matkan tekeminen.