Jouluturismi Suomessa

Suomi tunnetaan talven ihmemaana, jossa joulupukki asuu. Ei siis ole mikään ihme, että turistit ympäri maailman haluavat tulla tänne erityisesti talvella. Toki pääkaupunkimme Helsinki ja muut suuret kaupungit ovat näkemisen arvoisia, mutta niissä ei koe joulun taikaa samaan tyyliin kuin Lapissa. Rovaniemi on siinä mielessä helppo kohde, että sinne pääsee suoraan lentokoneella. Monesti Rovaniemelle järjestetään charter-lentoja, jotka kuljettavat matkaseurueita joka puolelta maailmaa. Aasialaiset ovat erityisen ihastuneita Rovaniemeen ja muutenkin Lappiin. Rovaniemeltähän pääsee nimittäin jatkamaan matkaa ylöspäin joko vuokra-autolla tai bussilla. Junalla pääsee Kolariin asti, joten sekin on yksi vaihtoehto. Koska Lapissa välimatkat ovat pitkiä, auton vuokraaminen on melkeinpä suositeltavaa. Varsinkin jos Lapista haluaa nähdä enemmän, onnistuu se parhaiten autolla.

Joulun aikaan koettavat elämykset

Joulun aikaan tärkein elämys Suomessa on ehdottomasti Joulupukin pajakylä, joka sijaitsee Napapiirillä. Joulupukki ottaa turistit vastaan ja kyselee, mitä joululahjatoiveita niin aikuisilla kuin lapsillakin on. Sen lisäksi joulupukin kanssa voi ottaa myös kuvan. Napapiiriltä voi lähettää virallisella joulupukin postileimalla varustetun kortin tai tilata kirjeen joulupukilta vaikka jollekin sukulaiselle tai ystävälle. Ei kannata myöskään unohtaa poro- ja huskysafareita, joita Rovaniemellä voi myös kokea. Aikaa kannattaakin varata useita päiviä, sillä tekeminen ei lopu ihan heti kesken.

Jos Suomessa matkailee hieman ennen joulua, on silloin syytä vierailla joulumarkkinoilla. Niitä järjestetään niin suurissa kaupungeissa kuin pienemmilläkin paikkakunnilla. Varsinkin suurten kaupunkien joulumarkkinat ovat kuitenkin todella näyttäviä. Erityisesti Helsingissä markkinat tuovat joulun tunnelmaa koko kaupunkiin. Helsingin joulumarkkinoita voi verrata muiden Euroopan suurkaupunkien joulumarkkinoihin. Niistä voi ostaa niin jouluisia herkkuja kuin monia upeita lahjojakin. Erityisesti käsintehdyt neuleet ja käsityöt ovat suosittuja kotiin viemisiä.

Myös hotellit voivat olla elämyksiä. Hemmottele itseäsi ja rakkaitasi ja lähde igluhotelliin. Saariselällä sijaitsevat iglut ovat upeita, sillä ne ovat iglun muotoisia ja niiden katto on lasia. Sinä voit maata sängyssä ja katsella taivasta. Saatat ehkä nähdä revontulia tai muuten vain kauniin taivaan. Mikään ei ole tunnelmallisempaa kuin viettää joulua igluhotellissa.