Oma matkailualan yritys pystyyn lainalla

Suomi on turisteille upea ja osin perin eksoottinenkin kohde. Tämän vuoksi moni suomalainen yrittäjä haaveilee oman matkailualan yrityksen perustamisesta. Ehkäpä haaveilet omasta pienestä majoitusalan liikkeestä, husky-tilasta tai kotieläintilasta ja haluaisit tehdä unelmistasi totta? Monen inspiraation lähteenä on toiminut Olga Temonen, joka perusti oman kotieläinpihan ylittäen siihen liittyvät monet haasteet. Toisaalta saatat pohtia kuumeisesti, kuinka tällaiset haaveet on mahdollista toteuttaa taloudellisesti vai onko se edes mahdollista? Myös Olga totesi tilaa perustaessaan, että rakentamisen kalleus yllätti, samoin lupa-asioiden monimutkaisuus. Nämä vaikeudet on kuitenkin mahdollista voittaa!

Lainahakemus verkossa

Ensimmäinen hyvä uutinen on se, että lainaa on nykyään helppo hakea netistä. Helppokäyttöinen, selkeä lainahakemus vähentää hakuprosessin stressiä. Tällainen lainahakemus löytyy Rahalaitoksen sivustolta. Lainahakemuksen tekeminen onnistuu sivustolla helposti verkon kautta ja yhdellä hakemuksella on mahdollista saada lainatarjous jopa 25 eri pankilta sekä muilta luotonmyöntäjiltä. Tavallisesti hakemuksen tekeminen näin monelle rahoituslaitokselle veisi kohtuuttoman paljon aikaa, mutta Rahalaitoksen näppärän hakemuksen avulla säästät aikaa ja vaivaa. Samalla erilaisten vaihtoehtojen kulujen sekä lainan ehtojen vertailu on tavallista helpompaa.

Rahalaitosta kannattaa suosia siitäkin syystä, että se on suomalainen lainanvälittäjä, joka on toiminut alalla jo vuodesta 2011 alkaen. Tänä aikana sillä on ollut kymmeniä tuhansia suomalaisia asiakkaita. Rahalaitoksen puolesta puhuvat myös sen yhteistyökumppanit, sillä se toimii yhteistyössä alan merkittävimpien lainantarjoajien ja rahoituslaitosten kanssa. Rahalaitos saa palkkionsa yhteistyökumppaneiltaan, joten et maksa mitään lainahakemuksen täyttämisestä. Tämän lisäksi on hyvä tietää, ettei lainahakemuksen täyttämiseen liity sitoumuksia.

Kun lainahakemuksesi on hyväksytty Rahalaitoksessa, sinulla on mahdollisuus tarjousten vertailuun. Vertailun jälkeen voi päättää, haluatko ottaa lainan saamillasi ehdoilla. Huolellinen vertailu kannattaa, sillä sen avulla voit säästää yllättävän suuren summan rahaa – ja rahalla on todellakin käyttöä siinä vaiheessa, kun olet aloittamassa matkailualan yrityksen!

Tukea alkutaipaleelle

Rahalaitoksen lisäksi sinun kannattaa ottaa yhteyttä paikkakuntasi yritysneuvojaan ja hakeutua maksuttomaan yritysneuvontaan. Voit saada neuvonnassa runsaasti tukea ja uudenlaisia näkemyksiä matkailualan yritysideaasi liittyen. Lainan lisäksi sinulla voi olla mahdollisuus saada esimerkiksi yrittäjän starttirahaa, joka auttaa yrittäjää pärjäämään yrityksen ottaessa ensimmäisiä haparoivia askeleitaan. Tutustu myös Suomen Yrittäjät -sivustoon!