Pilasiko korona matkailun?

Koronapandemiasta alkaa olemaan jo reilu vuosi. Moni asia on muuttunut tai sitten lakannut tyystin. Kaikessa tekemisessä pitää muistaa nykyään vältellä ihmiskontaktia, käsiä pitää pestä armottomasti ja julkisella paikalla pitää käyttää kasvomaskeja. Monet joutuivat perumaan koko vuoden lomasuunnitelmat, kun ulkomaille ei päässyt. Mummolaankaan ei oikeastaan voinut mennä ja työtkin tulivat etätöiden mukana kotiin.

Moni ala on kokenut melkoisen muutoksen, mutta ennen kaikkea matkailuala on kokenut melkoisen kolauksen. Yksi menetetty sesonki ajaa monen yrittäjän talousvaikeuksiin, mutta jos pandemia jatkuu vielä pitkäänkin, joutuu moni alan yrittäjä laittamaan lapun luukulle. Myös matkailusta tulonsa saavat bussi- ja lentofirmat ovat joutuneet karsimaan melkeinpä kaiken toimintansa.

Pandemia on pakottanut monet yritykset etsimään aivan uuden kanavan toimia. Myös monissa perheissä on pitänyt miettiä, miten sitä keksisi lapsille mielekästä tekemistä turvallisesti. Olemmekin koonneet tähän pari näppärää keinoa tyydyttää matkailunnälkä turvallisesti kotoa käsin!

Lähde mielikuvitusmatkalle

Mielikuvitusmatka saattaa aluksi kuulostaa vitsiltä, mutta se sopii täydellisesti lapsiperheille: se vaatii vähäisiä panostuksia aikuisilta, sillä lasten voi antaa suunnitella koko matkan ja aikuisten ei tarvitse oikeastaan muuta kuin vain olla hengessä mukana. Tekemistä riittää parhaimmillaan koko viikonlopuksi eikä kotoa tarvitse poistua välttämättä lainkaan.

Matkailijalle sopivia varusteita löytyy todennäköisesti, mutta tarvikkeita voi lisätä vaikkapa partyking.fi-verkkokaupasta, josta saat naamiaisasuja, rekvisiittaa ja paljon muutakin hyödyllistä mielikuvitusmatkan toteuttamiseksi. Esimerkiksi kaikki pienet rantabaarin yksityiskohdat pikkuisista sateenvarjoista juomassa aina kukkanauhoihin löytyvät kätevästi Partykingista; toimitus on nopea ja edullinen ja sinulla on täysi 30 vuorokauden palautusoikeus, jos et ole täysin tyytyväinen ostokseesi.

Mielikuvitusmatkassa auttaa myös internet, josta voi tiedonhankinnan lisäksi myös hakea paikallista musiikkia luomaan tunnelmaa. Myös erilaisia reseptejä kannattaa etsiä netistä ja kokeilla itse. Esimerkiksi espanjalaiseen tunnelmaan pääsee näppärästi illallispöydässä, kun tarjolla on paellaa, garzpachoa ja churroja. Näiden kaikkien valmistaminen on loppupeleissä melko helppoa ja hauskaakin, kun mukana on koko perhe.

Osallistu virtuaalikierrokselle

Toinen mahdollisuus on lähteä virtuaalikierrokselle museoon tai taidekeskukseen. Niissä sinun ei tarvitse itse suunnitella muuta kuin oma saapumisaikasi. Monet instituutiot ja muutenkin turistien suosimat kohteet ovat ottaneet nykyteknologian avukseen ja alkaneet tarjota virtuaalisia kierroksia – paikka paikoin ihan ilmaiseksi.

Virtuaalikierroksen voi toteuttaa joko virtuaalilasien kanssa tai sitten ilman. Virtuaalilasien etu on siinä, että niiden kanssa voi seistä ja/tai kävellä juuri niin kuin olisi itse paikan päällä, mutta niitä ei ihan joka kodista vielä löydy. Ilmankin toki pärjää ja monesti vähän isommalle porukalle riittää se, että saa parkkeerata sohvan ääreen ja napostella jotain pientä, jota ei muuten perinteisessä museossa juurikaan saa tehdä, samaan aikaan kun seuraa kierrosta esimerkiksi älytelkkarin kautta.

Virtuaalikierroksella vaikkapa museossa käydään läpi koko näyttely ja voit pysähtyä itseäsi kiinnostavien kohteiden ääreen juuri niin pitkäksi aikaa kuin haluat. Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia aukioloajoista tai jonoista, sillä virtuaalimuseo on aina auki ja vain taivas on rajana. Kannattaakin siis ehdottomasti googlettaa, mitkä lähialueen museot tarjoavat myös virtuaalisia kierroksia.