Tervetuloa Suomeen

Suomi on jo pitkään halunnut olla matkailun ykkösmaa. Luonnonkauniissa Suomessa nähtävää riittää. Lapin tarunhohtoinen erämaa keskiyön aurinkoineen ja revontulineen vetää matkailijoita ympäri vuoden. Unohtaa ei tietenkään saa myöskään Joulupukin maata, joka löytyy Rovaniemen Napapiiriltä. Nähtävää riittää etelästä pohjoiseen, joten tutustutaan seuraavaksi Suomen kuuluisimpiin matkailukohteisiin.

Lomalle voi lähteä melkein milloin vain sekä kesällä että talvella. Entä jos olet kiireinen yrittäjä, jonka läsnäoloa yrityksessä tarvitaan päivittäin, jotta “hommat pysyvät hanskassa?” Ei hätää, ota avuksi käyttäjäystävällinen lime-technologies.fi -järjestelmä. Kätevän järjestelmän avulla kaikki yrityksen asiakastiedot pysyvät “samassa kansiossa” ja mikä parasta, lime-technologies.fi -järjestelmä on integroitu suoraan yrittäjän hallitsemiin muihin IT-järjestelmiin. Muista siis hankkia käyttöösi yrittäjän suurin apu lime-technologies.fi – järjestelmä, jonka avulla teet tarvittavia muutoksia asiakastietoihin, lomailet sitten missä tahansa. Kätevää ja mukavaa, eikö totta?

Suositut suomalaiset nähtävyydet

Useimmat Suomeen saapuvat matkailijat aloittavat kotimaisiin matkailukohteisiin tutustumisen joko pohjoisesta, kuten vaikkapa Joulupukin Pajakylästä Rovaniemeltä tai Suomen pääkaupungista Helsingistä. Muita upeita nähtävyyksiä on sijoitettu runsaasti lomamatkan varrelle, kuten Turku, Vanha Rauma, Tampere, Espoon Nuuksio tai Suomen suurin järvi Saimaa.

  • Saimaa

Suomen kuuluisin järvi Kaakkois-Suomessa. Luonnonkauniilla Saimaalla voi veneillä, kalastaa, poimia marjoja tai nauttia maisemista. Suomalainen ykköskohde, johon kannattaa tutustua ajan kanssa.

  • Saariselkä

Lumoavan kaunis Saariselkä tuntureineen sijaitsee Suomen entistä presidenttiä tarkoittavan Urho Kekkosen kansallispuiston alueella. Saariselältä löytyy huikean kauniita tuntureita ja aitoa erämaata. Saariselkä on kolmen kunnan Inarin, Sodankylän ja Savukosken yhteinen matkailualue.

  • Puolanka, Hepoköngäs -kansallispuisto

Suomen Kainuusta Puolangalta löytyy todella upea Hepokönkään kansallispuisto. Puolanka tarjoaa luonnonkauniin 24 metriä korkean vuolaasti virtaavan Hepokönkään vesiputouksen ja 36 metriä korkean Korkeakosken vesiputouksen. Upeaa luonnonnäytelmää kannattaa tulla katsomaan yksin tai yhdessä ystävien kera. Suomi on mahtavia lomakohteita täynnä, joten ei muuta kuin tutustumaan niihin jo tulevana kesänä ihan paikanpäälle. Tutustutaan seuraavaksi todella mielenkiintoiseen asiaan, eli mistä maista Suomeen matkustetaan eniten?

Matkusta luonnonkauniiseen Suomeen

Suomeen saapuu vuosittain matkailijoita monista maailman maista. Matkailijoita saapuu sekä “yksittäisinä reppumatkailijoina” että myös isompina ryhminä. Eniten matkailijoita on viime vuosien aikana saapunut Saksasta, Britanniasta, Venäjältä, Kiinasta ja Ruotsista. Matkailu tuo Suomeen runsaasti verotuloja, joten ei ihmekään, että kotimaan matkailussa työskentelee noin 160 000 osa-aikaista tai vakituista työntekijää. Matkailualan kerrannaisvaikutukset heijastuvat myös muille aloille, kuten kuljetus-, rakennus- ja kaupan alalle.

Matkaile ja kerää ihania muistoja

Matkailu avartaa, sanotaan. Asiasta on tehty paljon tutkimuksia ja päädytty samaan mielipiteeseen. Matkaillessa tutustuu moniin kulttuureihin, erilaisiin tapoihin, herkullisiin ruokiin- ja juomiin sekä tietenkin uusiin maisemiin. Matkailun avulla tutustuu uusiin ihmisiin ja elämä ikään kuin avautuu aivan uudessa valossa. Matkamuistot ovat ne, jotka ilahduttavat myös lomareissujen jälkeen uutta ihanaa lomamatkaa suunnitellessa!