Suomi tarjoaa upeita elämyksiä autoilijoille

Kotimaanmatkailu on ollut aina suosittua, mutta etenkin viime vuosina Suomen arvostus matkailukohteena on kasvanut nopeasti niin suomalaisten kuin ulkomaalaisten keskuudessa. Yhtenä syynä tähän on erilaisten palveluiden jatkuva kehittyminen, jonka myötä matkailijoille on tarjolla aiempaa enemmän elämyksiä ja mahdollisuuksia aina Helsingin seudulta länsirannikolle, Savon sydämeen kuin Lapin tunturiseuduillekin saakka.

Vaikka maastamme löytyy varsin kattava rautatie- ja linja-autoverkosto ja liikkuminen paikasta toiseen on sujuvaa, valitsee yhä useampi matkailija kulkupelikseen auton. Mikäli suunnitteilla on pidempikin road trip Suomen maisemissa, saattaa siinä tapauksessa asuntoauto, matkailuvaunu tai joissain tapauksissa myös pakettiauto tulla kyseeseen. Tällöin käytössä on enemmän tilaa erilaisten tavaroiden mukana tuomiselle.

Miten varustautua road tripille Suomessa?

Se, miten Suomen sisällä tapahtuvalle road tripille kannattaa varustautua, riippuu pitkälti matkan luonteesta ja pituudesta. Jotkut kaipaavat aktiviteettilomaa, kun taas toiset haluavat vain rauhallisen keitaan, jossa pystyy yksinkertaisesti nauttimaan maisemista tekemättä yhtikäs mitään. Mikäli kyseessä on viikonloppureissu, ei silloin yleensä tarvitse pakata mukaan kovinkaan kummoisia varusteita. Yhä useammat matkailevat Suomessa kuitenkin pitkän kaavan kautta, jolloin matkalla tarvittavia tavaroita on pohdittava hieman tarkemmin.

Sopiva ajoneuvo tavaroiden kuljettamiseen

Etenkin Suomen kesä tarjoaa valtavasti mielenkiintoisia aktiviteetteja ja elämyksiä. Jos suuntaa esimerkiksi sisämaan järviseuduille kesäaikaan, kannattaa silloin harkita esimerkiksi SUP-lautojen tai kajakkien mukana tuomista. Saimaa, Päijänne ja monet pienemmät järvialueet tarjoavat upeita maisemia suppailuun ja melomiseen, ja mikäli tarkoitus on harrastaa aktiviteettia useampana päivänä, tulee omien varusteiden mukana tuominen silloin usein edullisemmaksi. Tavalliseen henkilöautoon on kuitenkin turha yrittää sovittaa SUP-lautaa tai kajakkia, jolloin kannattaakin sijoittaa katolle kiinnitettävään telineeseen tai vaihtoehtoisesti harkita suosiolla suurempaa menopeliä alle. Esimerkiksi pakettiauton hyllyt ovat kätevä tapa kuljettaa pitkänmallisia esineitä, joita mahtuu tarvittaessa suurempikin erä kyytiin.

Suunnittelu etukäteen

Monet ovat tottuneet ajelemaan Suomessa ilman sen kummempaa suunnitelmaa. Nyt internetin aikakaudella on kuitenkin fiksua vähintäänkin vilkaista, mitkä kohteet ovat erityisen kehuttuja matkailijoiden keskuudessa. Usein parhaat pikkuravintolat ja kestikievarit sekä ikimuistoisimmat pienet museot löytyvätkin internetistä muiden matkailijoiden kirjoittamien arvostelujen ja suositusten kautta.