Elämysmatkailua Lapissa

Suomen Lappi on kohde, jossa vierailevat vuosittain tuhannet turistit niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Monelle ulkomaalaiselle talvinen Lappi on eksoottinen elämys joka koetaan vain kerran elämässä. Lapissa pääsee ihailemaan kauniin karuja maisemia, harrastamaan talviurheilua kaikin mahdollisin tavoin, sekä kokemaan Lapin taikaa öiseltä taivaalta revontulia bongaten.

Revontulien taikaa

Lapin matkailuyrittäjät ovat panostaneet viime vuosina erityisesti revontulien bongailuun. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi majoitusta löytyy vain ja ainoastaan tätä tarkoitusta varten, ja oletkin varmasti nähnyt eri some-vaikuttajien napsimia otoksia juurikin näistä lasikattoisista majoituspaikoista.

Revontulet toki noudattavat omaa aikatauluaan, eikä kukaan voi taata upean valoilmiön näkymistä, mutta harva matkailija poistuu Lapin lomaltaan pettyneenä. Revontulet jaksavat aiheuttaa turisteissa ihmetystä ja ihailua, vuosi toisensa jälkeen.

Koiravaljakolla tai moottorikelkalla perille

Yksi suosituimpia aktiviteetteja on ehdottomasti koiravaljakolla ajelu Lapin upeissa maisemissa. Lisäksi moottorikelkkailu on yksi hauskoimpia kokemuksia, jota Lapissa on mahdollista kokea.

Näissä aktiviteeteissa pääsee kokemaan vauhdin hurmaa ja näkemään maisemia, joihin ei jalkaisin itse ehkä jaksaisi matkustaa.

Erilaisia retkiä joko husky-valjakon vetämänä, tai opastetuilla moottorikelkka-ajeluilla, järjestetään niin päivä- kuin yö-aikaan. Näillä retkillä pääsee kokemaan uskomattoman tähtitaivaan ja värikkäät revontulet keskellä Lapin jylhää erämaata. Harva kokemus vetää vertoja tälläiselle unohtumattomalle retkelle, ja suosittelemme jokaista kokemaan sen ainakin kerran elämänsä aikana.