Suomiloman budjetointia

Hintataso Suomessa ei ehdottomasti ole maailman alhaisimpia, mutta ei toisaalta myöskään korkeimpia. Tämä tarkoittaa turistin kannalta sitä, että Suomessa on mahdollista viettää myös edullisen budjetin loma, kunhan vain jaksaa käyttää hieman aikaa ja vaivaa eri vaihtoehtojen tutkimiseen. Tarjolla on myös paljon vaihtoehtoja luksuksesta nauttijalle ja Suomi onkin panostanut esimerkiksi erilaisiin majoitusvaihtoehtoihin viime vuosien aikana.

Helsinki vai Lappi

Suomen loman budjetointi on hyvä aloittaa hyvissä ajoin, jo ennen matkan varaamista. Suunnittelun aluksi on hyvä ottaa huomioon matkakohde, eli kaupunki, sekä mitä kaikkea haluaa lomalla tehdä ja kokea. Esimerkiksi Helsingissä vietetty viikko voi tulla paljon halvemmaksi kuin Lapissa vietetty sama aika. Tämä johtuu siitä, että Helsingistä löytää paljon erilaisia ilmaisia, tai edullisia aktiviteetteja, kun taas Lapissa suurin osa aktiviteeteista on hieman kalliimpia, johtuen siitä että niitä ei ole mahdollista muualla tehdä.

Budjettiin saa enemmän joustovaraa varsinkin valitsemalla järkevän majoituksen ja mahdollisimman edullisen matkustutavan. Tällöin jää enemmän varaa erilaisiin aktiviteetteihin, sekä esimerkiksi ulkona syömiseen ja ostosten tekoon.

Tiukan budjetin matkailija pystyy elämään erittäin edullisesti Suomessakin, vaikka yleisesti maatamme pidetään melko kalliina moneen muuhun verrattuna. Tämän mahdollistaa hostellien ja muiden majoitusvaihtoehtojen lisääntyminen, sekä tavallisten taloushyödykkeiden, kuten ruoan melko alhainen hinta tavallisissa kaupoissa. Lisäksi edullista ja täysin ilmaistakin tekemistä löytyy joka kaupungista.