Erikoiset tapahtumat

Me suomalaiset olemme melko erikoista porukkaa, ja tämä todella näkyy erilaisissa tapahtumissa ympäri maan. Olemme näiden hyvin erikoisten perinteiden ja tapahtumien vuoksi aina silloin tällöin esillä kansainvälisessä mediassakin. Suomalaiset ovat erityisen lahjakkaita keksimään erilaisia uusia lajeja, joista sitten luodaan tapahtuma ja kisataan maailmanmestaruudesta.

Uskoisimme, että missään muualla maailmassa ei ole yhtä helppoa löytää itselleen lajia, jossa nousta maailmanmestariksi, kuin Suomessa. Erityisesti Suomen kesä on täynnä näitä erilaisia kisoja ja uusia lajeja, ja tapahtumia tuntuu ilmestyvän joka kesä lisää.

Käymme tässä artikkelissa läpi muutamia tällaisia erikoisempia tapahtumia, joissa jokaisen suomalaisen sekä turistin kannattaa ehdottomasti vierailla jos mahdollista.

Eukonkannon MM-kisat

Yksi tunnetuimpia erikoisia suomalaisia tapahtumia on ehdottomasti Eukonkannon MM-kisat. Tämä tapahtuma vetää Suomeen niin kisoihin osallistujia, kuin myös paikalle tapahtumaa seuraavia ihmisiä ympäri maailman. Ja pitkät perinteet tällä erikoisella suomalaisella urheilulla onkin. Nykyään tapahtumasta uutisoidaan vuosittain myös ulkomaita myöten.

Savossa järjestettävät kisat ovat nykyään iso, kansainvälinen tapahtuma, joten niin liput kuin majoituskin on paras hankkia mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Kisoihin on itsekin mahdollista osallistua, ja jos tämä on suunnitelmana, suosittelemma aloittamaan myös eukon kannon harjoittelun ajoissa, sillä tässä lajissa kisataan kovaa ja tosissaan.

Suopotkupallon MM-kisat

Toinen maailmalla tunnettu ja uutisoitu tapahtuma on Suopotkupallon MM-kisat. Nimensä mukaisesti laji käsittää potkupallon pelaamisen suolla. Tämä tuo lajiin ehdottomasti lisähaastetta, mutta myös rutkasti lisää hauskuutta. Tämäkin Suomessa kehitetty erikoinen laji vetää osallistujia kisoihin ympäri maailman.

Katsojia kisoissa riittää, joten suosittelemme tähänkin tapahtumaan varaamaan paikan ajoissa. Parhaan kokemuksen takaa, jos saa koottua mukaan oman joukkueen ja ilmoittautuu mukaan tähän hauskaan kisaan. Tässä lajissa saattaa jopa nousta maailmanmestariksi.

Löylynheiton MM-kisat

Maailmanmestaruudesta on mahdollista kisata myös suomalaisten rakastaman vapaa-ajan vieton parissa, eli saunassa. Lajissa kirjaimellisesti kisataan siitä, kuka kestää eniten löyöyä saunassa. Kisoihin pääsee osallistumaan kuka vain, mutta tämän lajin osalta suosittelemme kuitenkin noudattavan varovaisuutta. Kisojen aikana on tapahtunut useita vakavia loukkaantumisia, eikä lajiin oikein ole mahdollista harjoitella, sillä kysymys on henkilön fyysisestä kestokyvystä.

Hapanvellin juhlaviikko

Virolahti on ylpeä hapanvellistään, jopa niin ylpeä, että sille löytyy kesäaikaan aivan oma juhlaviikko. Tätä mielipiteet jakavaa perinneruokaa juhlitaan silloin oikein viikon verran. Ja jos hapanvelli ei ole tuttu herkku, suosittelemmekin matkustamaan Virojoelle sitä kokeilemaan, missä hapanvelli on todellakin arvostetussa asemassa.

Hiljaisuuden retriitti

Suomalaisia on aina pidetty maailmalla ujoina ja hiljaisina, vaikka yllä annetut esimerkit muuta väittävätkin. Mutta onhan toki myös ujolle ja hiljaiselle suomalaiselle oma tapahtuma, jossa ei tarvitse kanssakulkijoiden kanssa seurustella. Esimerkiksi heinäkuussa ihmisille järjestetään viikon Hiljaisuuden retriitti, jossa nimensä mukaisesti keskitytään olemaan hiljaa ja rauhoittumaan hetkeen. Tämä onkin hyvin kaukana lähes kaikista muista suomalaisista kesän tapahtumista, joissa ilakointia ja ihmisiä riittää reilusti.

Yllä siis muutama esimerkki erikoisista suomalaisista tapahtumista, joihin osallistua. Takaamme, että jokaiselle ihmisille löytyy Suomesta jonkinlainen tapahtuma tai festari, jossa voi tuntea olevansa kaltaistensa keskuudessa. Jos sitä ei vielä ole löytynyt, se varmasti kehitetään Suomessa hyvinkin pian.