Kesä-Suomen festarit

Suomen kesä on festareiden ja tapahtumien kulta-aikaa ja valinnanvaraa riittää jokaiseen makuun. Suomalaiset heräävät kesäisin talvihorroksestaan ja tämän vuoksi kesällä järjetetään laaja valikoima tapahtumia, joiden muistot kantavat taas seuraavaan kesään saakka. Erilaiset musiikkifestivaalit ovat kaikenikäisten ihmisten perinne, ja erilaiset musiikkityylit ja genret ovat Suomen festivaalitarjonnassa hyvin edustettuna.

Vuosi vuodelta festarit vetävät puoleensa enemmän myös ulkomaalaisia turisteja, sillä niin laaja tarjonta erilaisista festareista, kuin myös laadukkaat artistivalinnat tekevät Suomesta kiinnostavan ja eksoottisen festarikohteen. Moni ulkomaalainen festarikävijä ei olekaan enää entisensä koettuaan aidon suomalaisen festarikokemuksen. Siihen kuuluu tietysti mutavellissä uiminen, läpimärkä teltta ja makkaraperunoiden mussuttaminen kovan keikkafanituksen jälkeen. Mutta kuten sanonta kuuluu, kesä kuivaa sen minkä kastelee ja seuraavana päivänä bailataankin trooppisissa helteissä aamuyöhön asti.

Ohessa muutamia käymisen arvoisia festivaaleja niin suomalaiselle, kuin ulkomaalaisellekin matkailijalle.

  • Tuska Festival. Raskaan musiikin ystäville on järjestetty jo iät ajat Tuska Festivaali, joka vetää puoleensa niin raskaan musiikin suurimpia tekijöitä, kuin myös saman genren faneja ympäri maailman. Tuska saattaa kuulostaa niin nimensä, kuin myös vieraiden ulkomuodon vuoksi jopa pelottavalta joidenkin korvaan, mutta tämä ei voisi olla kauempana totuudesta. Tuska Festivaalit ovat kaikenikäisten tapahtuma, ja yhteisöllisyys Tuskassa on käsin kosketeltavissa. Älä anna rajun ulkomuodon hämätä, sillä vaikka et olisi suuri raskaan musiikin ystävä, nautit varmasti Tuskasta sen mahtavan festarikansan vuoksi.
  • Ilosaarirock. Ilosaari on jo kauan ollut yksi Suomen kesän perinteisimpiä festareita. Jos haluat kokea täydellisen aidon, suomalaisen festarikokemuksen, on Ilosaarirock tähän ehdoton valinta.

Musiikkivalikoimaa on laidasta laitaan ja pääosassa ovat usein juuri itse festarit, jopa enemmän kuin siellä esiintyvät artistit. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Ilosaari olisi täynnä maailmanluokan artisteja, joita myös matkustetaan katsomaan ympäri Suomen.

  • Flow Festival. Flow on vielä melko uusi tulokas Suomen festaritarjonnassa, mutta se on saavuttanut paikkansa jo monen suomalaisen ja ulkomaalaisen matkaajan sydämessä. Flow on joka vuosi itsensä ylittävä kaupunkifestari, jonka vertaista ei toista Suomesta löydy. Flow sopii erityisesti sellaiselle festarikävijälle, jota ei kiinnosta seistä sateessa villapaita yllä ja kumisaappaat jalassa. Flow on moderni ja sivistyneempi versio perinteisestä festivaalista, jonka kaltaisia löytää muistakin tyylikkäistä Euroopan kaupungeista. Näillä festareilla on myös tarjolla paljon muutakin kuin makkaraperunoita, ja Flow onkin tunnettu uskomattoman herkullisesta ja monipuolisesta ruokavalikoimastaan.
  • Pori Jazz. Porissa järjestettävät festivaalit ovat tänä päivänä saavuttaneet jo kulttisuosion. Pori Jazz on erityisesti hieman kypsemmän kansan suosiossa, mutta uskomattomat artistit vetävät paikalle myös nuorempia kävijöitä. Pori Jazz tarjoaakin vuosittain uskomattoman kattauksen erilaisia kansainvälisiä artisteja, ja artistikattauksen osalta ei moni festari edes pääse Jazzien kanssa kilpailemaan. Näillä festareilla keskitytään enemmän musiikin todelliseen fiilistelyyn, kuin alueen ulkopuolella tapahtuvaan juhlintaan. Jos siis kaipaat rauhallisia festareita, joissa musiikki on pääosassa, on Pori Jazz loistava valinta.