Top 3 turistikaupungit

Suomi on täynnä erilaisia kiinnostavia kaupunkeja ja niistä on vaikeaa tehdä kattavaa listausta, mutta ohessa esittelemme muutamia suomalaisia kaupunkeja, joiden uskomme kiinnostavan turisteja erityisesti:

  • Turku – Turku on ehdottomasti yksi käymisen arvoisia kaupunkeja Suomessa. Turku on kulttuurikaupunki, joka on täynnä erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Turussa pääsee lisäksi tutustumaan niin historialliseen vanhaan kaupunkiin,Turun linnaan kuin moderniin museoonkin. Turun saaristo on pala kauneinta Suomea ja kokemus itsessään. Turku tarjoaa tekemistä ja nähtävää jokaiselle, ikään ja kuntoon katsomatta.
  • Rovaniemi – Lapin helmi Rovaniemi on varsinkin lapsiperheiden suosikki, sillä onhan se myös virallinen Joulupukin koti. Perheen pienimmät arvostavat varmasti vierailua Joulupukin pajassa. Rovaniemi on suosittu matkailukohde erityisesti talvisin, mutta toki kaupunki tarjoaa myös upeat puitteet kesäisin. Rovaniemeltä löytyy useita museoita ja upeita luontokohteita, jotka tarjoavat tekemistä ympäri vuoden.
  • Tampere – Rento ja kultturelli Tampere on ulkoasultaan ehkä hieman rosoisempi kuin vaikka kaunis vanha Turku, mutta kaupunki tarjoaa upeat puitteet varsinkin nuoremmalle sukupolvelle. Tampere on kulttuurisesti rikas ja täynnä elämää. Tampere sopii myös hyvin lapsiperheille, sillä siellä sijaitsee esimerkiksi yksi Suomen suosituimmista huvipuistoista, Särkänniemi. Tampere on parhaimmillaan kesä-aikaan, kuten moni muukin suomalainen kaupunki, mutta monet kiinnostavat tapahtumat ja paikat tekevät siitä oivan matkakohteen ympäri vuoden.