Mistä löytyvät Suomen parhaat löylyt?

Kun kuvaillaan suomalaista sielunmaisemaa, tulee monelle varmasti mieleen kesäilta järven rannalla ja taustalla lämmin sauna. Sauna ja saunominen on oleellinen osa suomalaista perinnettä, ja se on ehdottomasti jokaisen turistin koettava. Onneksi maastamme löytyy useita yleisiä tai yksityisesti varattavia saunoja, joihin on mahdollista mennä kokeilemaan tätä meille niin tärkeää perinnettä.

Alle olemme listanneet muutaman käymisen arvoisen saunan, olit sitten suomalainen tai suosittelemassa saunaa ulkomaalaiselle turistille.

1. Löyly

Helsingissä sijaitse Löyly on nimensä mukaisesti sauna, mutta samalla myös ravintola, joten Löylystä löytyy kaikki tarvittava vaikka koko päivän saunomiskokemukselle. Niin erilaiset virvokkeet kuin ruokakin löytyy paikan päältä. Löylystä löytyy sekä normaali sauna, kuin myös höyrysauna.

2. Kilonpään saunap>

Saarisielällä sijaitseva Kilonpään sauna on erittäin perinteinen savusauna, jossa jokainen historian havinaa kaipaava saunoja pyrkii ehdottamasti löylyille. Vieressä sijaitseva Kilopuro toimii löylyjen jälkeisenä virkistäjänä.

3. Kotiharjun sauna

Kalliossa, Helsingissä sijaitsee perinteinen Kotiharjun sauna, josta saat ehdottomasti perinteiset kaupunkilöylyt. 1920-luvulta saakka toiminut sauna on edelleen yksi suosituimpia Helsingin saunoja, jossa voi saunoa vaikka päivittäin.

Suomi on pullollaan erilaisia saunoja, joihin on mahdollista yksinkertaisesti vain marssia sisään, ja vaikka kesken shoppailun ottaa virkistävä ja puhdistava saunahetki. Nämä saunat löydät yksinkertaisella haulla, ja tietysti aina tiedustelemalla paikallisilta vinkkejä.