Suomalainen keittiö ja ruoka

Kun tulee puhe maailman parhaimmista keittiöistä ja kulinaristista kokemuksista, ei Suomi ehkä ole ensimäinen maa joka tulee mieleen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö suomalainen ruoka olisi herkullista ja arvostettua myös ympäri maailman. Suomen luonto tarjoaa laajan valikoiman raaka-aineita, joita ei muualta löydy ja näitä aineksia osataan yhdistää suomalaisessa ruoka-kulttuurissa monipuolisesti.

Suomalainen keittiö perustuu yksinkertaisuuteen, laadukkaisiin raaka-aineisiin, sekä kauden huomioon ottamiseen keittiössä. Usein juuri yksinkertainen ruoka on herkullista, eikä näin ollen kaivata sen kummempia kikkailuja.

Suomalaisen keittiön herkut

Suomalainen keittiö on yksinkertainen, mutta samalla myös maukas ja monipuolinen. Suomen luonto tarjoaa maukkaita ja muille kulttuureille tuntemattomampia raaka-aineita, jonka vuoksi moni turisti rakastuukin suomalaisen keittiön antimiin.

Lihansyöjä innostuu varmasti suomalaisten ravintoloiden tarjoamista erikoisuuksia, kuten porosta ja erilaisesta riistasta, joka on ollut perinneruokaa siitä asti kun Suomessa on ihmisiä asunut.

Tähän kun yhdistetään luonnon tarjoamat ainekset, kuten sienet ja marjat, on herkullinen ja perinteinen suomalainen ruoka suosionsa ansainnut.

Suomalaiset ovat myös verrattomia erilaisten makeiden ja suolaisten leivonnaisten teossa, joista on mainittava ainakin perinteinen suomalainen korvapuusti, kalakukko sekä jopa kulttisuosion saavuttanut karjalanpiirakkka.

Erikoisuutemme

Suomalaiset ovat hieman outoa kansaa ja tämä näkyy myös maan ruoka-kulttuurissa. Suomalaiset pitäväkin verrattoman hauskana tarjota ulkomaalaisille tuttavilleen erilaisia ihmeellisiä ruokia, joita maassamme valmistetaan.

Mämmi on ehdottomasti yksi näistä herkuista. Sitä osa ihmisistä rakastaa, ja osa taas ei kestä edes ajatusta tämän pääsiäisherkun syömisestä. Mämmi on kuitenkin asia, jota usein tarjotaan juuri turisteille huumorimielessä.

Salmiakki on toinen suomalaisten arvostama herkku, johon ei juuri muualla maailmassa törmää. Vaikka salmiakkia on saatavilla muualtakin, kokee ainakin aito salmiakin rakastaja nämä muut versiot lähinnä huonoksi korvikkeeksi.