Monipuolinen ja kiinnostava Suomi

Suomi on monipuolinen ja kiinnostava maa, josta löytyy nähtävää ja koettavaa kaikenlaisille ja kaikenikäisille ihmisille. Myyntivaltteina toimivat ehdottomasti niin puhdas luonto, kuin myös kansainväliset kaupunkimme, joissa riittää nähtävää ja tekemistä pidemmäksikin aikaa. Vaikka turismi käsitetään yleisesti ulkomailla vierailuna, voivat suomalaiset itsekin kokea turismin ilot Suomessa. Harva meistä on vieraillut maamme joka kolkassa, joten koettavaa varmasti riittää.

Viime vuosina Suomi on kasvattanut suosiotaan enemmän myös ulkomaalaisten turistien keskuudessa, ja sosiaalinen media onkin täynnä toinen toistaan upeampia otoksia Suomesta. Erityisesti Lappi on nyt kovassa suosiossa eri some-vaikuttajien ansiosta, mutta toki maamme tarjoaa myös runsaasti muutakin nähtävää ja koettavaa, kuin Lapin upeat maisemat.

Suomi on luonnon rakastajan kohde

Luonto on ehdottomasti yksi suurimpia kiinnostuksen kohteita, kun puhutaan turismista Suomessa. Luontomme tarjoaa rajattomasti mahdollisuuksia ympäri vuoden. Suosittuja tapoja nauttia Suomen luonnosta ovat esimerkiksi vaeltaminen, erilaiset talviurheilu-lajit, sekä toki vain nauttiminen siitä, että luonto on aina lähellä ja puhdas.

Jokamiehen-oikeus varmistaa sen, että liikkuminen luonnossa on mahdollista lähes missä vain. Parhaimmillaan ei tarvitse kuin astua ulos ovestaan ja luontokohde löytyykin jo heti siitä. Kansallispuistot ovat niin suomalaisten matkailijoiden, kuin myös ulkomaalaisten turistien suosiossa, ja niitä löytyy monia ympäri maan.

Yksi suosituimpia aktiviteetteja on ehdottomasti revontulien bongaus Lapissa. Muutaman viime vuoden aikana matkailuyrittäjät ovat panostaneet esimerkiksi eri tyyppisiin majoituksiin, joista on mahdollista ihailla Lapin upeita revontulia suoraan sängystä käsin. Tämä on ehdottomasti yksi kokemus, jota voimme lämpimästi suositella jokaiselle Lappiin matkaavalle.

Suomen upeat kaupungit

Kansainväliset kaupunkimme ovat myös suuressa suosiossa, niin suomalaisten kuin ulkomaalaisten turistien keskuudessa. Suuremmilla kaupungeilla on tarjota samanlaiset puitteet kuin millä tahansa muulla eurooppalaisella suur-kaupungilla. Pienemmät kaupungit taas ovat täynnä aitoa suomalaista tunnelmaa. Moni turisti yhdistääkin lomallaan niin isoja kuin pieniä kaupunkeja ohjelmassaan, ja esimerkiksi Helsingistä käsin on todella helppoa matkustaa muihin kaupunkeihin.

Jos lomalla on reilummin aikaa, on suositeltavaa tutustua useampaan eri kokoiseen kaupunkiin. Suosittelisimme ainakin kokemaan jo aika lailla kansainväliseksi luokiteltavan Helsingin, historiallisen Turun, viehättävän Porvoon sekä rennon tunnelmallisen Tampereen. Edellä mainituissa kaupungeissa on mahdollista vierailla esimerkiksi Helsingistä lähtöisin lyhyemmälläkin lomalla, matkoihin ei montaa tuntia näiden kaupunkien välillä mene.

Suomi on täynnä erikoisuuksia

Suomi on monella tavalla hyvin erikoinen maa, ja olemmekin kylmässä pohjolassa kehittäneen monia erikoisia aktiviteetteja, joilla itseämme voi viihdyttää. Näistä voisi esimerkiksi mainita suofutiksen ja akankannon, mutta uusia hauskoja tapahtumia ja tekemistä kehitetään jatkuvasti. Tänä vuonna Suomi oli kansainvälisissä otsikoissa Heavy Metal Knitting tapahtumansa ansiosta. Kyse oli siis tapahtumasta, jossa ihmiset ottivat kisaa kutomisesta heavy-musiikin tahtiin. Tapahtuma houkutteli paikalle kasa päin osallistujia niin Suomesta, kuin ympäri maailmaa.

Moni saattaa ihmetellä loputonta mielikuvitustamme erilaisten tapahtumien ja aktiviteettien järjestämisessä. Kukaan ei voi kieltää etteikö suomalaisilla olisi uskomaton mielikuvitus, ja tapahtumia järjestetään usein pilke silmäkulmassa, sekä reilulla huumorilla höystettynä.

Näihin erilaisiin tapahtumiin matkustetaan monesti hyvinkin kaukaa, ja näin on varmistettu se että monesta huumorilla aloitetusta tapahtumasta on tullut pysyvä perinne.