Turistin luontokohteet

Kun Suomesta puhutaan maailmalla, on luonto yksi ensimmäisiä asioita joka nousee esille. Puhdas luonto ja lukuisat järvet ovat asioita jotka kiinnostavat turisteja, ja ne muistetaankin yhtenä upeimmista asioista, joita Suomella on tarjota.

Kaikki eivät välttämättä halua osallistua kymmenen päivän vaellusreissulle Lappiin, mutta onneksi jopa isoimmat kaupungit tarjoavat mahdollisuuden tutustua Suomen luontoon todella helposti ja kätevästi. Monesti ei tarvitse kuin astua ulos ovesta ja luonto on heti lähellä. Pidempiä vaelluksia kaipaavalle löytyy myös lukuisia erilaisia kohteita, joissa todella pääsee luonnon ääreen rauhoittumaan.

Lukuisat kansallispuistot, kuten Nuuksio, Repovesi, Oulanka ja monet muut, tarjoavat mahdollisuuden tehdä joko lyhyitä päivän kestäviä retkiä tai pidempiäkin vaelluksia. Niin jokaisen suomalaisen kuin turistin olisi ainakin kerran elämässään koettava jokin näistä upeista paikoista. Erilaisia reittejä löytyy jokaiseen makuun ja erilaisilla vaatimustasoilla. Monet paikat ovat tehneet myös reittejä liikuntarajoitukset huomioon ottaen, joten luonnosta pääsevät nauttimaan kaikenkuntoiset ja -ikäiset ihmiset.

Nuuksio tarjoaa elämyksiä lähellä

Nuuksion kansallispuisto on yksi suosituimpia luontokohteita ja siitä nauttivat vuosittain tuhannet ihmiset, niin paikalliset suomalaiset, kuin ulkomailta saapuneet turistitkin. Monipuoliset ja jylhät maisemat tekevät vaikutuksen varmasti kaikkiin.

Nuuksio sijaitsee Helsingin seudulla ja on sijaintinsa vuoksi yksi eniten vierailtuja kansallispuistoja Suomessa. Nuuksioon on helppoa tehdä päivän kestävä retki, ja kulkuyhteydet sinne ovat todella helpot. Helsingistä Nuuksioon ja takaisin kulkee päivittäin useita busseja. Omalla autolla pääsee paikalle myös todella kätevästi opastusten avulla ja parkkipaikkoja löytyy reilusti. On vaikea uskoa että näin rauhallinen ja upea luontokohde sijaitsee aivan suurimpien kaupunkiemme kupeessa.

Muualta tulleiden turistien on helppo lyhyelläkin lomalla ottaa päivän kestävä tauko kaupungin sykkeestä ja rauhoittua Nuuksion kauniissa maisemissa. Nuuksiossa on mahdollista tehdä lyhyitä tai pitkiä vaelluksia, ja yksi suosituimpia tapoja on lähteä päiväksi Nuuksioon ja ottaa mukaan eväät joko piknikkiä tai grillaamista varten. Nuuksiosta löytyy useita paikkoja joissa voi valmistaa tai nauttia valmiita eväitä. Nuuksion kansallispuisto on myös ottanut huomioon liikuntarajoitukset sekä perheiden tarpeet, joten jokaisella on mahdollisuus vierailla siellä.

Suomen tuhannet järvet

Suomi tunnetaan tuhansien järvien maana, ja yksi parhaita tapoja viettää kesäpäivää tai iltaa on mennä järven rannalle ja ottaa viilentävä pulahdus veteen. Uimareissuun kun yhdistää vielä perinteisen saunan, on kokemus niin perinteisesti suomalainen kuin vain olla voi. Monelle turistille voi pelkkä uiminen järvessä olla hyvinkin eksoottinen kokemus, riippuen siitä mistä he ovat kotoisin.

Jokamiehenoikeuden ansiosta lähes kaikki Suomen vesistöt ovat kaikille vapaassa käytössä ja suosittelemme kyselemään paikallisilta vinkkejä siihen, mistä löytyvät kaupungin parhaat uimarannat.