Turistin apuna hädässä

Meitä jokaista kiinnostaa matkaa suunnitellessa, että kuinka toimitaan matkalla hätätilanteen sattuessa. Lomalle ei tietenkään lähdetä pahinta odottaen, mutta siihen on kuitenkin aina syytä varautua mahdollisimman kattavasti.

Suomessa saa aina apua

Suomalaiselle, joka matkustaa Suomessa on tietenkin selvää, ettei välttämättä tarvita esimerkiksi matkavakuutusta tapaturmien varalle. Näin ainakaan siitä syystä, etteikö Suomen kansalainen saisi vieraallakin paikkakunnalla hoitoa hätätilanteen sattuessa. Pääasia kuitenkin on, että mikäli joudut matkalla onnettomuuteen tai tarvitset jostakin syystä lääkärin tai hoitajan apua, on apu aina saatavila paikkakunnasta huolimatta. Muissakin akuuttitilanteissa, kuten esimerkiksi hammasäryn sattuessa, on mahdollista mennä vieraan paikkakunnan hammaslääkärille.

Ulkomailta tulleita matkaajia auttaa hätätilanteessa ensisijaisesti matkaajan maan suurlähetystö, mutta tietysti fyysisen hätätilanteen sattuessa, saa Suomesta hoitoa sairaalassa tai terveyskeskuksessa. Hoitoa saa aina riippumatta siitä, onko matkaajalla vakuutus tai ei. Matkavakuutus on toki aina hyvä löytyä yllättävien tilanteiden varalla, sillä hoidon saaminen myös Suomessa voi tulla matkaajalle kalliiksi. Turistille on kuitenkin aina hyvä tehdä selväksi, että hoidon tarpeen sattuessa on apua aina saatavilla.

Erilaista infoa Suomen käytännöistä erilaisten matkaajille sattuvien hätätilanteiden varalta löytyy netistä kattavasti. Sivulta löytyy tietoa, johon kannattaa aina tutustua ennakkoon, oli kyseessä sitten ulkomailta saapunut turisti, tai ihan omassa maassa seikkaileva suomalainen matkaaja.