Turisteja hemmotellaan Suomessa – lentokenttähotelleja ja unimunia

Suomi tunnetaan vieraanvaraisena matkailumaana, jossa turistia todella hemmotellaan. Tämä kaikki alkaa jo lentokentältä. Jos turisti saapuu Helsinki-Vantaan lentokentälle ja on jatkamassa matkaa esimerkiksi pohjoiseen, voivat välilaskut olla välillä pitkiä. Ne saattavat olla jopa yön yli kestäviä. Tällöin on hyvä, että aivan lentokentän läheisyydessä sijaitsee lentokenttähotelli, jossa voi yöpyä. Itse asiassa läheisin lentokenttähotelli löytyy lentokentältä – esimerkiksi GLO Hotel Airport on tällainen hotelli, joka täyttää vaativimmankin matkustajan toiveet. GLO Hotel Airport täytyy kuitenkin muistaa varata ajoissa, sillä se on hyvin suosittu. Jos Suomeen saapuneella ulkomaalaisella on jatkolento vasta seuraavana päivänä, voi hän yöpyä lentokenttähotellissa ja piipahtaa esimerkiksi Helsingissä sieltä käsin. Suomen lentokenttähotellit ovat erinomaisia ja niiden hinta-laatusuhde on paljon parempi kuin monissa muissa maailman maissa. Sen vuoksi monet valitsevatkin lentokenttähotellin lentokentän penkeillä nukkumisen sijaan.

Oletko jo kokeillut unimunaa?

Helsinki-Vantaan lentokentällä on mahdollista nukkua myös niin sanotuissa unimunissa, jotka ovat pieniä koteloita tai kapseleita, joihin mahtuu yksi henkilö.
Unimunassa saa nukkua omassa rauhassa eikä tarvitse huolehtia siitä, että esimerkiksi joku varastaisi tavarat, sillä unimunan saa tietenkin kiinni. Unimunan sisällä on myös pistokepaikat, jolloin sähkölaitteita voi ladata unimunassa ollessaan. Unimuna on lentokenttähotellia edullisempi vaihtoehto ja se sopii hyvin myös budjettimatkailijalle. Onkin mahtavaa, että Suomen suurimmalla lentokentällä on valinnanvaraa ja näin turistit voivat itse valita, kuinka paljon he haluavat yöpymisestä maksaa ja missä he haluavat yöpyä. Unimunat ovat olleet yleisiä ja todella suosittuja ympäri maailman jo pitkään. On siis hienoa, että ne ovat alkaneet rantautua myös Suomeen hiljalleen. Sellaista kannattaakin kokeilla jo seuraavalla reissulla, kun jatkolentoa joutuu odottelemaan pidempään.